Guri Madhi’s Skanderbeg at the Palace of Congresses

January 17, 2018 Uncategorized 0 Comments

Part of the festivities dedicated to the 550th anniversary of the death of the Albanian national hero Skanderbeg is the exhibition opened on January 16th 2018 at the Palace of Congresses in Tirana. 30 works of art and many documents and books are being displayed to honour the hero. 2 Guri Madhi works also attend the exhibition. Below, pictures of the primeminister of Albania Edi Rama and the president of Albania Ilir Meta standing in front of the painting “The turks surrender their weapons”.

Ne kuader te aktiviteteve te organizuara me rastin e 550 vjetorit te vdekjes se Heroit Kombetar shqiptar Gjergj Kastrioti Skenderbeu, ne daten 16 janar 2018, ne Pallatin e Kongreseve, u hap ekspozita “Tre ditet e yllit te mengjesit” me rreth 30 vepra kushtuar kesaj figure historike. Ne kete ekspozite u prezantuan dy vepra te Guri Madhit. Ne foto presidenti dhe kryeministri i Shqiperise perpara tablose “Turqit dorezojne armet”.

 

Edi Rama and Ilir Meta in front of “The turks surrender their weapons”

“The Turks surrender their weapons”, 1959, 90×65 cm

Drawing of “Skanderbeg with soldiers”, 1966, 65×50 cm